Cases

In de afgelopen jaren organiseerden we honderden hackathons. Een kleine sfeerimpressie van de evenementen die we organiseerden vind je hieronder. Wij hebben ervaring in elke sector en met elke doelgroep.

SIAM Hackathon

Voor de TU/Eindhoven organiseerden we de SIAM Hackathon, inclusief sponsorwerving (met AWS, Roche, AMD, Kuka, Siemens en ASML). Wij waren verantwoordelijk voor de volledige productie. Wereldwijde deelnemers stortten zich twee dagen lang op complexe wiskundige uitdagingen.

Online Anti-Discriminatie Hackathon

We organiseerden de Anti-Discriminatie Hackathon om arbeidsmarktdiscriminatie aan te pakken. Hoewel het oorspronkelijk een fysiek evenement zou zijn, hebben we het binnen 1,5 week omgezet naar een online format vanwege COVID.

Dutch Mobility Hackathon

Voor ANWB organiseerden we de Dutch Mobility Hackathon. Hier deden HTM, NS, RET en Volkswagen PON ook aan mee. Deelnemers gingen aan de slag om met oplossingen te komen om ervoor te zorgen dat het verkeer in Nederland de komende jaren niet vastloopt.

Jouw kracht in de zorg hackathon

Voor het ministerie organiseerden wij de 'Jouw kracht in de zorg' hackathon. Met steeds meer mensen die de ouderenzorg verlaten, stelden we de vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen blijven werken in deze sector?

Women in Tech Hackathon

Voor Human Capital Topsectoren organiseerden we de 'Women in Tech' hackathon samen met FME en Platform Talent voor Technologie op de Brainport Campus in Eindhoven.

Shipathon

Voor KVNR en NMT organiseerden wij de 'Shipathon' in samenwerking met Rijkswaterstaat. Tijdens deze hackathon gingen meer dan 80 deelnemers 24-uur aan de slag om slimme oplossingen te bedenken voor zeeschepen.

HUH?! Hogeschool Utrecht Hackathon

Voor de Hogeschool Utrecht organiseerden we de 'HUH?! Hackathon'. Waarin samen met studenten en docenten nagedacht werd over de toekomst van het onderwijs.

World Hackathon Day

Tijdens de World Hackathon Day werkten meer dan 500 jongeren van over de hele wereld samen. Tijdens deze 24-uurs hackathon bundelden de meest briljante jongeren (10-25 jaar) hun krachten om gave dingen te bedenken die de wereld een stukje mooier maken.

Reyeroord Hackathon - Gemeente Rotterdam

Tijdens de Reyeroord hackathon werkten studenten van de Hogeschool Rotterdam aan de toekomst van de stad. Terwijl er ondergronds van alles veranderde in de wijk Reyeroord, ontstonden er ook bovengronds nieuwe mogelijkheden om de aanpak volledig te vernieuwen.

Challenge Toekomstbestendige Woningbouw

Met de Challenge Toekomstbestendige Woningbouw daagde de provincie Zuid-Holland de bouwsector, kennisinstellingen en overheden uit om de woning van de toekomst dichterbij te brengen: een woning die zowel energieneutraal, circulair, klimaatadaptief als natuurinclusief is. In totaal werden 5 teams beloond met een subsidie van 75.000 euro.

Mobihack

Voor de Provincie Gelderland en gemeente Nijmegen organiseerden we de 'Mobihack' in 24-uur tijd werd een oplossing gevonden voor het verkeersvraagstuk in de drukke wijk Heijendaal.

Kinderen dolenthousiast tijdens fietshackathon

Wat is jouw allerbeste idee om mensen vaker en veiliger te laten fietsen? Dit was de uitdaging die we hebben voorgelegd aan kinderen uit groep 7 en 8. In samenwerking met onze opdrachtgever 2inbeweging, ontwikkelden we voor de provincie Utrecht een lesprogramma en hackathon voor basisschoolkinderen.

Wil je een hackathon als deelnemer bijwonen?

Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van hackathons in Nederland

Bedankt voor het aanvragen van de nieuwsbrief!

Wij zullen je vanaf nu op de hoogte houden van toekomstige evenementen waar je aan deel kan nemen!