Blogpost 15 aug 2022

Hackathon workshop

Blogpost 15 aug 2022

Hackathon workshop of hackathon training organiseren? Dit is de beste manier om vervolgens zelf een hackathon te kunnen organiseren. Dankzij onze betrokken advisering en begeleiding, weet je zeker dat je niks mist en je eerste hackathon een succes wordt. We hebben eerder hackathons begeleid bij partijen als: Microsoft, ING, Google en KPMG.

Tijdens de hackathon workshop / hackathon training die we organiseren geven we jou de touwtjes in handen, om een geslaagde hackathon te organiseren. Met ons Hackathon ABC pakket; geven we je Advies, Begeleiding en Controle.

Hoe Onze Hackathon Workshop Jouw Succes Beïnvloedt

1. Voorbereiding van Jou en Jouw Team

Onze zorgvuldig samengestelde hackathon workshops bereiden jou en je team voor op de uitdagingen van de hackathon. Je krijgt de nodige kennis en gereedschappen om niet alleen deel te nemen, maar ook te schitteren.

2. Gemeenschappelijk Begripskader Creëren

Onze hackathon workshops zorgen voor een gemeenschappelijk begripskader binnen jouw team. Dit is de basis voor gestroomlijnde communicatie en samenwerking tijdens de hackathon, waardoor je met vertrouwen en efficiëntie kunt werken.

3. Teamdynamiek Verbeteren

Teams die effectief samenwerken, presteren beter. Onze hackathon workshops bevorderen de teamdynamiek door deelnemers de kans te geven elkaar beter te leren kennen, elkaars sterke punten te ontdekken en een hecht team te vormen dat klaar is voor succes.

Hackathon workshop / hackathon training bijwonen

Op zoek naar een hackathon workshop / hackathon training zodat je hierna zelf een hackathon kunt organiseren? We leggen je precies uit wat een hackathon is en hoe je daar in 4 stappen mee aan de slag kan:

Inventarisatie en focus
Wat is er nodig om een hackathon te organiseren? We stellen één of meerdere doelgroepen vast en gaan in gesprek over de data die er nodig is, al beschikbaar is en nog bij moet komen.

Branding, activiteiten en jury
We adviseren over de juiste branding, helpen bij het opstellen van het programma en denken mee over een vakkundige jury. Belangrijk, zowel voor de 24-uurs en tweedaagse hackathons, net als voor andere evenementen.

hackathon workshop

Werving en draaiboek
Met onze hulp beginnen jullie ruim op tijd, zowel met de werving als het draaiboek dat belangrijk is. We controleren bovendien of er aan alles is gedacht, zoals de beveiliging, eigendomsrechten en praktische zaken zoals de catering.

Evaluatie van resultaten
Na afloop gaan we om tafel, voor een evaluatie van de hackathon. Bovendien helpen we het winnende team betrokken te houden, om met jullie als organisatie te blijven samenwerken.

Met onze hackathon workshop / hackathon training heb je alles in handen om daar zelf op een succesvolle manier mee aan de slag te gaan. Dankzij duidelijk advies, goede begeleiding en vakkundige controle door ervaren experts.

Vragen over een hackathon workshop of net als bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een hackathon laten organiseren? Vul het online contactformulier in, dan nemen we snel contact met je op.

Wil je een hackathon als deelnemer bijwonen?

Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte van hackathons in Nederland

Bedankt voor het aanvragen van de nieuwsbrief!

Wij zullen je vanaf nu op de hoogte houden van toekomstige evenementen waar je aan deel kan nemen!